Opinia cititorului
Teodor
Multumesc domnului Profesor Coriciuc pentru ajutor. Sfaturile dvs. m-au ajutat sa trec peste necaz.

Va doresc multa sanatate sa puteti ajuta cat mai multi oameni la necaz. Sanatatea este de nepretuit. Doamne ajuta!

Articolul lunii

Lumanari Indiene

Lumanarile se livreaza in set de 21 buc. cu plata ramburs la primirea coletului. Pretul unui colet este de 150 RON. Pentru comenzi trimite-ti E-mail cu adresa si numarul de telefon la:

admin@naturist-life.ro

Nou!!! Bonus 6 lumanari/colet Nou!!!

Mai mult despre lumanari

 

Articolul lunii

Misterele Vaii Mortii din Siberia

Rapoarte ale unor martori oculari referitoare la distrugerea de meteoriti deasupra Siberiei in anii 1984 si 2002 de catre „sfere exterminatoare” acorda un credit suplimentar descrierilor exploziilor din Tunguska din anul 1908 si legendelor antice.

Citeste tot articolul

 

Alte articole

* Vitaminele si sanatatea
* Apa de ocean, un substitut natural al sangelui?
* Misterul elementelor ORMUS
* Proiectul Montauk - Experimentul Philadelphia
* Misterele Vaii Mortii din Siberia
* Fluorizarea - otravirea globala
* Mancarea ucigasa

 

Parteneri

 

 

Retete Culinare FusionTechnique

Clatite americane

Reviews

Jucarii

bancuri123.ro

Comunitatea Virtuala a Siretenilor de Pretutindeni

Afaceri

www.galvanic.ro

www.impressionMedia.ro

Magazin naturist

 

NATURA ESTE DOCTORUL TAU !
 
Forum Articole Personal Poze Horoscop

www.naturist-life.ro

www.naturist-life.ro

 


   

Glanda tiroida

Situata in partea inferioara a gatului in fata traheei lipita de trahee deasupra marului lui Adam, glanda tiroida are forma literei H sau forma unui fluture.Cei doi lobi tiroidieni sunt uniti printr-o punte numita istm si cantaresc 25-30 de grame reprezentand 1/2000 din greutatea corpului.
Rolul tiroidei este de a secreta hormoni tiroidieni, substante bogate in iod si care controleaza metabolismul(reactiile si procesele chimice din corp),deci dezvoltarea fizica si mentala.


Hormonii(din limba greaca hormao=a fi curier,mesager)au rolul de a completa dirijarea nervoasa a unor procese fundamentale din organism.Sangele serveste nu numai la transportul substantelor nutritive si la schimbul de gaze,ci intervine si in transmiterea anumitor impulsuri.Acestea rezulta din produsele de secretie ale glandelor endocrine(secretie interna)varsate direct in sange:hormonii.Acestia isi desfasoara activitatea in cantitati foarte mici.Pe cale sanguina hormonii sunt transportati cu usurinta pana in regiunile cele mai indepartate ale corpului, dand organelor indicatii despre modul de functionare adecvat la un moment dat.Ei accelereaza sau franeaza activitatea organelor dupa nevoile momentane.Astfel organismul dispune de un mecanism de reglare foarte fin care echilibreaza activitatea organelor si asigura desfasurarea normala a proceselor vietii.
Intreaga activitate hormonala este comandata si coordonata de catre hipofiza.De marimea unui sambure de cireasa, hipofiza este situata la baza creierului,intr-o scobitura a cutiei craniene numita 'saua turceasca'.

https://nutislic.com/
Fara obezitate
Verifica-l!
O alta glanda endocrina numita epifiza este situata deasemenea in interiorul cutiei craniene si anume in spatiul dintre cele doua emisfere.
Timusul este asezat in cutia toracica , inapoia sternului si deasupra pericardului.
Glanda tiroida se gaseste impreuna cu cele 4 glande paratiroide in regiunea anterioara a gatului.
Pancreasul este situat in cavitatea abdominala in spatele stomacului.
Glandele suprarenale coafeaza polul superior al rinichiului (in gen den gluga).
Glandele sexuale au o pozitie diferita la cele doua sexe.
Vom enumera in continuare actiunile principale ale hormonilor produsi de catre glandele enumerate.
Glandele cu secretie interna.
-Hipofiza,impartita intr-un lob anterior si unul posterior, produce mai mult de o duzina de hormoni diferiti.Efectele lor principale sunt :reglarea procesului de crestere , mentinerea echilibrului metabolismului apei si electrolitilor , supravegherea activitatii glandei tiroide, stimularea glandelor sexuale , declansarea si desfasurarea contractiilor uterine in timpul nasterii etc.
-Epifiza inhiba , in perioada copilariei,activitatea glandelor sexuale , prevenind maturizarea inainde de vreme.
-Timusul asigura cresterea copilului;el involueaza spre varsta adulta cand inceteaza cresterea .
-Glanda tiroida dirijeaza procesele metabolice.Ea capteaza iodul din sangele circulant si elaboreaza pe baza lui hormonul tiroidian.Cantitatea de hormoni varsata in sange determina modul in care se desfasoara toate functiile vitale:lent,lenes,(cantitatea mica de hormoni) sau rapid,vioi,aproape febril (cantitate mare de hormoni).Glanda tiroida contine 40 mg din toate cele 50 mg de iod cate sunt in organism.Iodul acesta participa la formarea hormonului tiroidian.Iodul se gaseste inglobat intr-o substanta coloidala in interiorul foliculelor tiroidiene,unde se depune ca rezerva de hormoni,iar atunci cand este nevoie,de aici hormonul trece in sange.Aceasta comanda este insa reglata de un fenomen de feed-back.Coloidul din interiorul foliculelor este o tireoglobulina,un prehormon din care , atunci cand se cere printr-un proces de hidroliza in celula folicului apare hormonul tiroxina,care se varsa in sange si prin intermediul acestuia ajunge la celulele corpului in special la cele musculare.
Un alt hormon iodat este triodotironina .Tiroxina,pusa in apa in care se gasesc mormologi de broasca,grabeste metamorfoza acestora , dar duce la indivizi de talie mai mica decat normal.Tiroida activeaza cresterea oaselor lungi,mareste schimburile respiratorii si valoarea metabolismului de baza , epuizeaza glicogenul hepatic fara a modifica glicemia,mareste eliminarea produsilor azotati in urma unei intensificari a catabolismului proteic,creste fregventa batailor inimii,activeaza sistemul nervos superior.Dupa cum se observa actiunea hormonilor tiroidieni are un camp foararte larg si tocmai din cauza aceasta si tulburarile de secretie a tiroidei se manifesta foarte variat.
Gusa este un efect al lipsei de iod.Daca iodul vine prin alimentatie atunci el intra in coloidul folicului tiroidian si iese in sange ca hormon tiroidian.Dar daca in alimentatie lipseste iodul asa cum este cazul unor regiuni intinse de pe glob,unde predomina rocile eruptive sau cele calcaroase,solul nu contine iod,plantele nu il au,animalele care pasc nu il au nici ele si deci hrana omului(lapte,carne,oua,zarzavaturi etc)nu contin suficient iod pentru a asigura atat formarea cat si eliminarea hormonului.Volumul tiroidei creste proemineaza la exterior si apare gusa,numita mai demult endemica,pentru ca era obisnuita in anumite regiuni ale Pamantului.A fost si la noi in multe din zonele de munte.
Sunt si cazuri cand se formeaza mult hormon tiroidian , cand este o hiperactivitate a celulelor foliculului tiroidian , care se maresc ca volum,marind prin aceasta si volumul glandei;si in acest caz tiroida mult marita , proemineaza spre exterior , mai putin decat in cazul lipsei de iod.Aceasta gusa este insotita de multe fenomene secundare dintre care cel mai important este exoftalmia,adica proeminarea globilor oculari.Boala se numeste a lui Basedow si apre mai des la femei;ea este insotita de slabire, tahicardie,transpiratii abundente,tulburari digestive diareice.Un hipertiroidian nu prezinta insa intotdeuna exoftalmia;se poate observa nervozitate,tremuratura mainilor intinse ,transpiratie.Creste intotdeuna metabolismul bazal cu 20-50%(asa se si diagnosticheaza).
Secretia tiroxinei este determinata nu numai de prezenta sau lipsa iodului din alimentatie ci si de interventia hipofizei.
Lobul anterior al acesteia secreta un excitant tiroidian TSH (THYROID-STIMULATING-HORMON)a carui eliminare creste atunci cand scade tiroxina din sange si a carui productie scade atunci cand creste tiroxina in sange. Citeste mai mult.

Profesor Nicolae Coriciuc

 


Stiri de ultima ora

Curs Valutar

 

 

Calendar ortodox

 

 

 

Articole pe forum
- Algocalminul ucide !
- Parazitii intestinali
- Ultima lista de E-uri
- Hernia de disc cervicala
- Glanda tiroida
- Equisetum arvense
- Pericol anti-gripal -Nou !
- Vaccinuri contaminate -Nou !
- Vaccinul hepatitei B -Nou !
- Anemia
- Plante toxice - !
- Calendarul culegerii plantelor
- Argila
- Sucuri din fructe si legume -Nou !
- Gripa
- Sinuzita
- Hidromelul
- Siropuri naturale -Nou !
- Carnea -o otrava ? -Nou !
- Ingerii pazitori -Nou !
- Retete cu melci
- Cosmetice moderne -Nou !
- E 621-glutamat
- Descoperirea din Bucegi -Nou !
- Pamantul gol -Nou !
- Insulina fara injectii -Nou !
- Taina zilei de nastere -Nou !
- Apa din ocean, sange natural? -Nou !
- Boli care se vad in picioare -Nou !
Categorii pe forum

- Plante medicinale
- Plante toxice
- Mama si copilul
- Calendarul culegerii plantelor
- Cosmetica naturista
- Terapia cu lumanari Indiene
- Tratamente alternative
- Sucuri din fructe si legume
- Retete culinare naturiste
- De prin lume adunate
- Reflexoterapie si masaj
- Retete de slabire
- Articole medicale
- Sanatate pentru suflet
- Lista analizelor uzuale
- Articole Nicolae Coriciuc
- Curiozitati
- Ayurveda
- Aloe
- Argila
- Catina
- Spirulina
- Bioenergia si cristalo-terapia
- Apiterapia
- Magneto-terapia
- Alte terapii